p< HOME
4. Het boek Job

Na ons twee jaar verdiept te hebben in de z.g. apocriefe boeken, gaan we ons nu – op verzoek – onderdompelen in het boek Job. Een mooi verhaal, bijna een sprookje, compleet met happy end, maar vooral een boek dat ons aan het denken zet en confronteert met vragen die altijd actueel blijven. Vragen over goed en kwaad, over Gods onbegrijpelijke grootheid maar ook over Zijn onbegrijpelijke willekeur(?), over God en Satan, over het verschil tussen een goede(?) God en het ongevoelige lot enzovoorts…

Het boek Job wordt gerekend tot de Bijbelse wijsheidsliteratuur, dat wil zeggen dat we uit dit boek kunnen leren hoe we als mens kunnen/moeten leven met onze God. Dat leven verloopt tenslotte niet rimpelloos, maar is altijd een aangevochten bestaan.

Wellicht kunnen we voor ons eigen leven-met-God zo hier en daar wat wijze levenslessen oppikken door het lezen van dit boek en door samen met elkaar er dieper op in te gaan aan de hand van commentaren van Joodse en christelijke denkers uit heden en verleden.

Wie wil meegaan op deze ontdekkingstocht is van harte welkom. De vijfde en laatste sessie is een muzikale afsluiting.

Inleider:

Hans Mak em. pred. PGH

Contact:

Corrie van der Wal

Plaats:

Plantagekerk

Datum:

wo 1, 8,15, 22,29 november

Tijd:

's ochtends 9.30 uur